Viime viikko oli yhtä hulinaa, joten on jäänyt päivittämättä tänne koko viikko. Tarkoitus olisi päivittää blogia joka päivä, joten nyt tulevaisuudessa yritän pitää kiinni aikataulusta.

Viime viikko alkoi samojen yritysten kirjanpidolla, joita tein myös ensimmäisellä viikolla. Nyt aikaa ei kulunut niin paljoa ja tapahtumat löysi oikean tilin nopeammin. Myös ohjelmiston käyttö on alkanut helpottua, kun on tutustunut siihen paremmin. Alkuviikon siis tein samojen yritysten toukokuun kirjanpidon kuin edellisenäkin viikolla. Loppuviikosta pääsin harjoittelemaan myyntilaskujen tekoa. Myyntilaskuja tein yhdelle yhdistykselle ja parille osakeyhtiölle. Myyntilaskuja ei kuitenkaan laitettu eteenpäin ennen kuin opastajani oli ne tarkistanut. Lisäksi kirjasin ecxel-taulukkoon yhden yhdistyksen jäsenten maksuja. Katsoin tiliotteelta kuka on maksanut jäsenmaksut ja osallistumismaksut ja kirjasin ne sitten taulukkoon.

Tällä viikolla maanantaina jatkion yhdistyksen suoritusten kirjaamista. Kun kaikki maksut, jotka yhdistyksen tilille oli tullut, oli kirjattu, aloin päivittää yhdistyksen kassakirjaa. Kassakirjaan tulee merkitä kaikki muut tulleet maksut paitsi pelaajien maksut. Tällaisia ovat esimerkiksi tukimaksut. Kassakirjaan merkitään myös tililtä lähteneet rahat. Näistä tuloista menoista sitten tehdään yhteenveto ja katsotaan paljon tilille jää rahaa. Tämä minulla on vielä kesken. Lisäksi maanantaina hoidin ostoreskontraa, jonne kirjasin muutaman ostolaskun yhdeltä osakeyhtiöltä ja yhdeltä yhdistykseltä. Lisäksi aloitin eilen yhden teleyhtiön kirjanpidon toukokuulta. Tänään kirjanpidon pariin uudestaan. :)